marți, 12 iulie 2011

Dulceata de coacaze negre


Aceasta reteta de dulceata are ceva aparte. Imbina cu succes acrisorul cu dulcele, iar la final iti ramane pe limba parca si senzatia de iute. Este unica!



Ingrediente
- 400 g coacaze negre
- 400 g zahar
- putina apa

Mod de preparare
Se spala bine fructele si se curata de codite. Se pun la fiert, la foc mic, impreuna cu o jumatate de ceasca de cafea cu apa. Se lasa sa dea un clocot si se adauga zaharul. Se amesteca in continuu, pana cand dulceata incepe sa se gelifieze (10-15 minute). Se toarna in borcane curate, care se infileteaza si se rastoarna sa se odihneasca pentru 10 minute pe capac. Se intorc borcanele si se pastreaza la rece, in camara. Se poate servi cu paine proaspata, unt sau clatite. Hmmmm!

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...